« Donderdag 18 juli, da… | Home | Zaterdag 20 juli, dag… »

Vrijdag 19 juli, dag 4, Pofu Camp 4040 meter

Vrijdag 19 Juli 2013 at 10:37 pm.

Na een zeer koude nacht, met ijs op de tenten (en dan te bedenken  dat we wel vier keer per nacht moeten plassen in de plastent die wel een kilometer verderop staat)  worden we weer door Geofrey om 6:30 wakker gemaakt. Ditmaal met thee en warm water tegelijk, want Thomas wil om 8:00 Mzungu ( white people) time vertrekken. We zijn dit keer redelijk op tijd. De tocht begint met een zeer steile klim. We zijn direct buiten adem, maar dankzij Felix, de assistent gids die ons goed in de gaten houdt, hebben we het ritme snel te pakken. Hij past het tempo aan, let op onze ademhaling en zorgt ervoor dat we drinken. De tocht gaat door een vulkanisch landschap, met prachtige vergezichten. We komen ogen tekort, vooral omdat we goed op moeten letten waar we lopen, want het is klimmen en klauteren over grote rotspartijen. Het is stijgen en dalen en er zitten bijzonder pittige stukken tussen. Na een tocht van bijna 41/2 uur komen we uitgeput bij het kamp aan. We storten neer in een stoel en genieten van het uitzicht. We zitten hoog boven de wolken. De top van. Mount Meru steekt er net boven uit en als de bewolking iets dunner wordt kun je Kenia zien liggen. Achter ons rijst Kibu op, de piek van de Kili die we gaan beklimmen. Het is nog moeilijk voor te stellen, het ziet er zo indrukwekkend uit. Om 14: 15 wordt de lunch geserveerd. 

De lunch was weer heerlijk, zoals de Swahili zeggen. Linda begint al te kokken als ze iedere dag datzelfde luchtje ruikt. Ik denk dat het te maken heeft met het ziek zijn van de 2e dag toen ze moest eten van onze gids terwijl ze zo misselijk was. Ze droomt van een bruin broodje warme geitenkaas met honing en pijnboompitjes. Mmmm. We eten nog niet de helft van wat we iedere maaltijd voor geschoteld krijgen, het is gewoon te veel. Na de lunch hebben we eindelijk sms bereik en kunnen we laten weten hoe het gaat en zorgen dat het blog weer bijgewerkt kan worden (dank je lieve Marcel). Inmiddels vallen onze ogen dicht en wordt ons aangeraden even te gaan slapen, dat hadden we inmiddels zelf ook bedacht deze dag was een ware aanslag op onze lichamen.

Oh wat lagen we lekker met de zon op onze tent. We werden wakker van de geluiden en kreten van ons kili team die we zo n plezier met elkaar horen maken. We liggen nog heerlijk even te kleppen en zien alle gekregen  geluks poppetjes, ogen en beestjes aan onze rugzakken hangen en denken aan thuis, aan het feest en alle fijne familie en lieve vrienden die we om ons heen hebben, de talloze lieve berichtjes en epjes die we echt met ons meenemen.

Om 18 uur er uit want dan staat de soep weer op tafel! Zo lief die Geofrey die ons iedere keer weer wil verassen maar helaas komt het langzaam onze bergschoenen uit. Vanavond potatoes with basil, chicken and bhhhh !

Iedere dag gaat het beter wat betreft onze voorbereidingen we zorgen voor we gaan eten dat alles klaar ligt voor de nacht. Slaapzakken uitgerold, hebben ons al gewassen voor zover je gewassen kan noemen, onze kleding zit weer goed afgesloten in zip zakken behalve de hoofdlamp onze grote vriend want na het eten is het al pik donker buiten. Als we ons op maken  voor de nacht roept Chiva onze lieve nieuwe Zwitserse vriendin. Ze staat buiten onze tent met een bord spaghetti. Ze had gehoord dat Linda daar zo n trek in had, Linda viel direct aan en zat te genieten van dat heerlijks maar vooral van wat voor lieve mensen we hier weer ontmoeten.

Voor allemaal een welterusten kus vanaf een onvoorstelbare plek op aarde.  Oké nog eentje dan Xxx

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • NuJIJ
  • PDF
  • Twitter

acht reacties


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011
Prive Safari

Voor de thuisblijvers: we hebben wat foto’s van Pofu camp en de tocht van Pofu naar 3rd Caves camp op de website opgenomen:
http://www.privesafari.com/kilimanjaro-l..

Groet,
Prive Safari, Hans de Bats

Prive Safari (URL) - 20-07-’13 02:32
Ron Stoevelaar

Jeetje Linda en Trix wat een mooie verhalen schrijven jullie.
Ik kan me helemaal inleven in de situatie. Gisteravond na het lezen voelde ik gewoon kramp in mijn kuiten, de beklimming hakt erin.
Goed te lezen dat Linda weer wat beter gaat, volhouden! denk aan Bauke Mollema (Tour de France renner zat helemaal stuk maar heeft volgehouden en is nu zó trots). Ik beloof jullie een heerlijke pastamaaltijd als jullie weer helemaal ‘spic en span’in Nederland terug zijn. Hou vol met veel plezier en vertrouwen !! Dikke kus

Ron Stoevelaar - 20-07-’13 11:24
Laura van Huuksloot

Ha kanjers,

Wil even laten weten dat ik jullie belevenissen op de voet volg.
Jullie doen het fantastisch.
Zet hem op verder!
Groeten vanaf de vijfde etage van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis,waar ze ook helemaal trots zijn op jullie!!

Laura.

Laura van Huuksloot - 20-07-’13 11:34
Arnold Velders

Trix en Linda: een fantastische tocht. Hopelijk weer een beetje op adem. Denk veel aan jullie en duim komende dagen voor de top.
Arnold

Arnold Velders - 20-07-’13 14:05
adwen&sas

krijg tranen in mijn ogen van ontroering en blijdschap.
echt onwijs hoe jullie ons doen meeleven. wat een mooie
ervaringen daar op die kili.
zet ‘m op lieve linda, trix én trixie

adwen&sas - 20-07-’13 19:57
Dirk en Jolanda

Wat een toppers, heel veel succes het laatste stuk naar de top en wat een avontuur

Dirk en Jolanda - 20-07-’13 20:41
Sylvia

Toppers! Dat zijn jullie! Wat geweldig om jullie op deze manier te volgen, veel succes nog de komende dagen!

Sylvia - 21-07-’13 00:46
Rita

Ontzettend leuk om zo op de hoogte te blijven. Geniet met jullie mee, het ‘lijden’ laat ik voor jullie :) :) Super hoor! alle vertrouwen dat het jullie gaat lukken. En wat ontzettend goed van jullie dat jullie zo goed voorbereidt waren, niet voor niets gedaan dus! xxx

Rita - 21-07-’13 10:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam tegen te gaan moet u een vraag beantwoorden om aan te tonen dat u geen spambot bent. Wilt u een avatar foto bij uw reactie geplaatst, ga naar www.gravatar.com en registreer uw email adres en foto.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.