« Woensdag 17 juli, dag… | Home | Vrijdag 19 juli, dag … »

Donderdag 18 juli, dag 3, Moir hut

Donderdag 18 Juli 2013 at 6:36 pm.

Na een goede nacht is Linda weer bijna hersteld. De misselijkheid blijft, maar verder gaat het prima. Gelukkig  maar, want gisteravond zag het er niet goed uit. Thomas, onze gids heeft haar gedwongen te eten, hij schepte veel op en bleef net zolang zitten tot ze klaar was. Dit is waarschijnlijk haar redding geweest!

Na het kopje thee, het bakje warm water, het ontbijt, en het ongeduldige rondhangen van Thomas, aangezien we telkens te laat zijn, gaan we op pad. De dag begint  meteen met veel klimmen, behoorlijk zwaar, veel geklauter over rotspartijen en steile afdalingen. Gelukkig is Leo onze gids vandaag, "pole, pole". Niet gek te krijgen, met ons geplas en gefotografeer! We lopen ondertussen met z'n vieren. We zijn aangesloten bij Sheeva en Rolf, een stel uit Zwitserland,  ontzettend lieve mensen met wie wij de top hopen te bereiken. Na 3 1/2 uur bereiken we de lunchplek. We krijgen patat, salade en kip. Uiteraard weer veel te veel!  We zingen nog even voor Geofrey die zegt dat hij jarig is, wat hij erg kan waarderen.

Na de lunch maken we ons op voor het 2e gedeelte van de klim. Inmiddels zijn er flink wat wolken gekomen, en door de wind voelt het meteen een stuk kouder aan. Stapje voor stapje, pole pole, lopen we achter elkaar aan, Ik loop achter Linda en onder ons geklep door voel ik me zo ontzettend gelukkig dat ze is opgeknapt. Vannacht heb ik me echt zorgen om haar gemaakt , ik weet tenslotte ook niet hoe lang dit zou gaan duren .

Vanmiddag begon mijn maag en hoofd een beetje raar te doen, we twijfelen niet en hebben tenslotte niet voor niets ibuprofen en immodium mee. Het was een prachtige tocht ondanks de zwaarte, geweldige rotspartijen die ons doen denken aan de klimmuur in Spaarnwoude en de zware oefeningen die we van Sabine en Sharony opkregen in de sportschool, ze komen ons nu zó goed van pas.

Léo neemt ons in de maling wat betreft waar het tenten kamp is opgeslagen, hij verteld ons dat we nog 2 toppen te gaan hebben maar wij we vinden het eigenlijk wel genoeg voor vandaag. Om 15.15 zijn we op onze slaap plek  (Moir hut, 4166 m). Van een afstandje zien we dat onze tenten al opgezet zijn. We zijn allemaal blij er wordt gezongen en gedanst en natuurlijk doen we mee. We voelen ons allebei moe maar best aardig en mogen kiezen of we nog mee doen aan een acclimatisatie klim naar 4305 m. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde.

Mijn buik rommelde ontzettend  en zat niet te wachten op verrassingen Linda heeft na gister ook geen extra energie te verspillen vinden we. We kunnen niet buiten zitten ondanks dat het zonnetje schijnt is het toch te koud. We worden verrast met een teiltje warm water om ons te wassen, ook de thee en zoute popcorn staan al op ons te wachten. Dus vandaar dat wij nu allebei heerlijk even aan het blog kunnen schrijven.

Nu is het 18 uur en Achter ons wordt de tafel gedekt voor het avondeten dat iedere avond bestaat uit soep, groente, vlees of vis en fruit toe en eigenlijk is het ook altijd teveel. Vanavond zijn we van plan er om 20  Uur in te liggen en bereiden ons voor op een koude nacht.

 p.s. DE TEKST VAN WOENSDAG 17 IS OOK NIEUW GEPLAATST

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • NuJIJ
  • PDF
  • Twitter

zes reacties


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/lib.php on line 4727

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/kiliman/domains/climbingkilimanjaro.nl/public_html/pivotx/includes/textile/classtextile.php on line 1011
john

zo te zien hebben jullie het leuk samen. Het grote afzien gaat nu beginnen . Gaat zeker lukken kanjers en als het heel zwaar wordt kijken jullie even op je armbandje. “ opgeven is geen optie “ .XXX
p.s. Stap wel de goede tent in he .

john - 19-07-’13 13:12
Prive Safari

Dat je rond Moir camp last van lichte hoogteziekte kan krijgen hadden we al voorspeld, dat is heel gewoon. De komende 2 dagen blijven jullie daarom op ongeveer gelijke hoogte met tussendoor veel dalen en stijgen.
Laat Thomas wel eerlijk weten hoe je je voelt, hij kan dan precies voorschrijven wat je nodig hebt om weer te herstellen.
Inmiddels staat er weer een nieuwe stoere foto op de site!
http://www.privesafari.com/kilimanjaro-l..
Het weer voor de komende dagen is gunstig: gedeeltelijk bewolkt, geen neerslag.
Hij gaat goed zo!
Groet, Prive Safari, Hans de Bats

Prive Safari (URL) - 19-07-’13 17:54
Edwin en Annerie

Wat heerlijk om weer even bij te lezen hoe het met jullie. En wat fijn dat Linda is opgeknapt!!
We blijven jullie volgen!
Succes! Liefs, Edwin en Annerie

Edwin en Annerie - 19-07-’13 18:09
tiny stoevelaar

DAMES,ZET ‘M OP! XX. Mams

tiny stoevelaar - 19-07-’13 19:02
astrid

Jullie krijgen het niet kado zeg. Ik wens jullie heel veel geluk en sluit me bij John aan. Kruip niet in de verkeerde tent en hou elkaar maar warm!
Lieve knuffel Astrid

astrid - 19-07-’13 20:42
Philip

Om elkaar te warmen gingen ze toch tepeltje, tepeltje liggen of zoiets…?

Philip - 19-07-’13 21:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam tegen te gaan moet u een vraag beantwoorden om aan te tonen dat u geen spambot bent. Wilt u een avatar foto bij uw reactie geplaatst, ga naar www.gravatar.com en registreer uw email adres en foto.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.